• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Kulinarnie z Olą

Nowości kulinarne

Strony

  • Strona główna
  • Kulinarne nowosci
  • Księga gości

Kulinarne przepisy

Składniki:

Piernik wylewany mąkę 3 szklanki 1/2 margaryny szklanka cukru 2 jajka słoiczek dżemu duża opakowanie przyprawa do piernika                                                                                    
soda 3 łyżeczki kakao 2 łyżeczki szklanka mleka powidło

Sposób przygotowania:

Piernik wylewany
Ucieramy cukier z jajkami, następnie dodajemy margarynę. Mąkę, przyprawę do piernika, sodę i kakao wymieszać. Do utartej margaryny, jaj i cukru stopniowo dodawać sypkie składniki i mieszając, stopniowo dolewać mleko i dodać dżem. Ciasto dobrze utrzeć i wylać na blaszkę. Piec 45 minut w temperaturze 180. Gotowy biszkopt ostudzony przekrawamy na 3 części przekładamy powidłem. Dodatkowo ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. 

 

30 października 2018   Dodaj komentarz
Piernik wylewany  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Olkamichalska | Blogi